Când ai nevoie de anvelope off-road și care sunt indicii de care să ții cont?

Când ai nevoie de anvelope off-road și care sunt indicii de care să ții cont?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Vizualizari
128

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Persoanele care sunt pasionate de aventură și trasee off-road știu foarte bine că pentru a rămâne în siguranță și a se distra pe traseu au nevoie de anvelopele potrivite. În afară de mașina potrivită de off road șoferii trebuie să țină cont și de condițiile meteo sau de faptul că pentru a conduce pe teren noroios, în zonele cu păduri sau în zonele foarte abrupte, trebuie să țină cont de toți indicii de performanță.

De ce sunt necesare anvelope off-road?


Un set bun de anvelope off road este esențial pentru ca mașina să aibă o aderență optimă indiferent de terenul pe care mergi. De asemenea, calitatea celor mai bune anvelope este cea care va determina consumul carburantului și siguranța șoferilor precum și a celorlalți pasageri. Pentru a putea alege anvelopele corect, va fi nevoie să iei în primul rând în calcul traseul pe care intenționezi să îl parcurgi. Cu cât acest traseu este mai dificil, cu atât va fi mai important ca mașina să fie dotată cu anvelope care să aibă profilul potrivit.

Un traseu off road poate să prezinte condiții extreme cum ar fi foarte mult noroi sau umiditate, gheață sau chiar pante extrem de abrupte, motiv pentru care indicii de performanță pentru cauciucuri sunt foarte importanți.

Care sunt indicii de performanță ai anvelopelor off road?


Anvelopele off road au mai mulți indici de performanță de care trebuie să ții cont atunci când alegi anvelopele. Este foarte important să cunoști aceste detalii înainte de a alege un produs:

  • Indicele M+S – este o abreviere de la Mud și Snow și arată că anvelopele sunt utile pentru orice tip de drum, fiind potrivite pentru noroi sau chiar și pentru zăpadă. Aceste anvelope au fost special concepute pentru off road și pot să prezinte un indicator MT care este pentru noroi sau un indicator AT care înseamnă că anvelopele sunt potrivite pentru toate tipurile de teren.
  • Indicele MT – anvelopele cu un astfel de indice au profilul mai agresiv, fiind potrivite pentru teren noroios. Ele sunt folosite de obicei pentru competiții sau pentru mașinile care sunt folosite la intervenții sau în situații de urgență.
  • Anvelopele AT sunt anvelope special proiectate pentru mașinile de stradă dar și pentru cele care au fost echipate special pentru drumuri mai greu accesibile sau pentru cele forestiere.
  • Indicele de viteză este foarte important pentru anvelope off road. Acest indice este notat de obicei cu o singură literă și este reprezentativ pentru viteza maximă pe care mașina o poate atinge utilizând anvelopele.
  • Indicele de sarcină este de asemenea important pentru anvelopele off road deoarece atunci când depășești sarcina pot să apară probleme pe traseu.

Mai sunt și alți indici de care este bine să ții cont și care sunt legați de temperatura la care anvelopele funcționează corect, consumul de combustibil sau chiar nivelul de zgomot produs de aceste anvelope.

Atunci când cumperi anvelopele off-road este bine să ții cont și de marcajele de pe laterala lor, care îți oferă informații despre dimensiuni și indici de performanță. De asemenea, vei afla tot de pe marcaje și nivelul de aderență la carosabil pe vreme umedă, pe zăpadă sau pe gheață precum și temperatura maximă pentru care anvelopa a fost proiectată. Este recomandat să ții cont de toate detaliile acestea pentru a alege corect anvelopa.