Degustarea si descrierea vinului utilizand criteriile ASDV (Abordarea Sistematica a Degustarii Vinului)

Degustarea si descrierea vinului utilizand criteriile ASDV (Abordarea Sistematica a Degustării Vinului)

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
100

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Cursul este destinat celor care doresc sa-si fundamenteze cunostintele despre vin intr-un mod structurat. Oferă cunoștințe de bază despre viticultură, vinificație, principalele soiuri de struguri, stiluri de vin precum si despre regiunile viticole din Romania.

Tematica cursului:
Degustarea și descrierea vinului utilizând criteriile ASDV (Abordarea Sistematică a Degustării Vinului)
Ghid practic al considerentelor cheie pentru asortarea cu succes a vinului cu mâncarea
Depozitarea și servirea corectă a vinului. Recunoașterea defectelor comune ale vinului.
Responsabilitatea în consumul băuturilor alcoolice.
Învață despre caracteristicile și stilurile vinurilor produse din principalele soiuri de struguri.
Principalele soiuri de struguri albi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Principalele soiuri de struguri negri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz
Alb: Pinot Grigio, Sancerre, Chablis, Sauternes
Spumant: Cava, Champagne
Roșu: Claret, Beaujolais,Chateauneuf-du-Pape, Rioja, Chianti
Alte detalii

Condiții de Participare: vârsta minimă de 18 ani impliniti la data rezervării.
Numărul de vinuri degustate: 20
Durata cursului: 16 ore

Examen
Examinare in limba engleza (sau alte limbi: franceza, germana, maghiara, olandeza, portugheza, spaniola, rusa, turca, chineza, japoneza, greaca, coreeana)
Test grilă cu 30 de întrebări în maximum 45 de minute.
Punctajul minim pentru promovare este de 70%.
Toți cursanții care promovează vor primi o diplomă emisă de WSET Londra și un ecuson.
Orice modificare privind cursul ales poate fi realizata pana la termenul de inscriere.