Despre Insulele Caraibe

Despre Insulele Caraibe

Detalii stire turistica

Categorie
Stiri turism
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
191

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire turistica

Marea Caraibelor, parte a Oceanului Atlantic, este situata la tropice in emisfera de vest, fiind una dintre cele mai largi mari cu apa sarata, cu o suprafata de 2754000 km patrati. De la deschiderea Canalului Panama in 1914, Marea Caraibelor este o ruta de transport maritim extrem de frecventata si astfel importanta. Climatul din Caraibe e unul tropical, cu ierni calde uscate. Precipitatiile variaza de la un loc la altul, in functie de vanturile calde si umede. Apele din Caraibe contin o varietate de pesti si broaste-testoase, avand unul dintre cele mai uimitoare recifuri de corali. Iata care sunt cele mai exotice insule din Marea Caraibelor.

Insulele Cayman

Insulele Cayman sunt situate in apele de vest ale Caraibelor si apartin teritoriului britanic. Acestea sunt renumite pentru calmul lor, apele turcoaz unde abunda vietati acvatice si plajele insorite. Insulele Cayman sunt compuse din trei insule: Grand Cayman, Cayman Brac si Little Cayman, fiind situate la doar 480 mile la sud de Miami.

Grenada


Grenada este o insula suverana situata in sud-estul Marii Caraibelor. Coasta sa este presarata cu plaje frumoase, cum ar fi Grand Anse Beach in St George's, considerata a fi una dintre cele mai frumoase 10 plaje din lume. Turismul insulei este centrat in zonele de sud-vest in jurul St George's, Grand Anse, Lance Aux Epines si Salines Point. Grenada este format din sase insule mici, toate cunoscute pentru splendoarea lor.

Insulele Virgine Britanice


Insulele Virgine Britanice se afla pe lista celor mai frecventate 5 destinatii de scufundari din lume, datorita apele albastre extrem de clare si peisajelor uluitoare. Scena nu se limiteaza doar la plajele cu nisip alb, ci se refera si la adancimea apei, care detine cele mai vechi epave si cei mai frumosi pesti vazuti vreodata. Insulele Virgine Britanice cuprind patru insule principale: Tortola, Virgin Gorda, Anegada si Jost Van Dyke, in afara de alte 50 de insule mai mici.

Saba


Saba este cea mai mica si cea mai veche insula dintre Antilele Olandeze. Aceasta insula este cunoscut pentru coralii colorati. Pentru conservarea coralilor si altor forme de viata marina, si pentru a o proteja de asaltul turistilor, guvernul, in 1987, au desemnat apele din jurul insulei ca Saba National Marine Park.

St. Martin


Sf. Martin este cunoscut pentru viata vibranta de noapte si plajele impecabile. Este cea mai mica insula din lume, fiind impartita intre francezi, care numesc partea lor Saint-Martin, si olandezi, care numesc partea lor St. Maarten. Fiecare parte a Sf. Martin are ceva remarcabil de oferit. Francezii ofera o bucatarie traditionala bogata, vin, plaje si haine de firma, in timp ce oferta olandeza se refera la o viata de noapte vibranta, cu discoteci, cazinouri si bauturi exotice.

Guadelupa

Guadelupa este un arhipelag compus dintr-un grup de insule, situat in estul Marii Caraibelor. Este un teritoriu al Republicii Franceze. Ca toate lucrurile ce au amprenta franceza, insula e cunoscuta pentru bucataria rafinata si vinul inconfundabil. E denumita si Insula Butterfly, datorita formei celor doua insule principale care arata ca niste aripi de fluture, unite printr-o mlastina de mangrove.

Anguilla


Insulele Anguilla sunt situate in apele din Caraibe ale Indiilor Britanice de Vest. Anguilla are peste 30 de plaje cu nisip alb, cu ape limpezi. Aceste insule, spre deosebire de celelalte insule, nu au munti, avand teren plat, care ofera mult soare si foarte putina ploaie.

Pe langa cele mentionate, exista mult mai multe insule in Marea Caraibelor, fiecare oferind ceva unic, fie prin pozitiile lor geologice fie prin cultura specifica.