La Conacul Zăicești s-a deschis Mustăria!

Detalii

Telefon
0740237913, 0740239065, 0742020226
Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Vizualizari
59

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pensiunea Conacul Zăicești reușește să surprindă prin tot felul de petreceri reușite ținute cu ocazia anumitor evenimente precum Revelionul, Ziua Îndrăgostiților - 14 februarie, 8 Martie, Deschiderea Grădinii de Vară sărbătorită în acest an pe data de 5 mai, dar și deschiderea Mustăriei care a avut loc pe data de 6 octombrie a acestui an.

Cu prilejul ultimului eveniment desfășurat în localitatea Zăicești din județul Botoșani, a avut loc o mare petrecere cu bucate alese și muzică bună. Atmosfera a fost una de sărbătoare la care au participat zeci de persoane. Ca și restaurant Botoșani, Conacul Zăicești este locul potrivit unde poți petrece ore întregi și poți servi masa într-un cadru de neuitat.

Deschiderea mustăriei a avut loc într-un decor tradițional dar și elegant redat de frumusețea conacului în sine.

Și cum la deschiderea unei mustării mustul trebuie să fie pe primul loc, mesenii au putut servi un must dulce, parfumat, cu gust de căpșunică, făcut ca la carte după cum spune tradiția boierilor. Pentru realizarea acestuia s-au cules doar struguri parfumați și zemoși .

Sărbătoarea Mustului care este organizată de către Conacul Zăicești este o sărbătoare cu tradiție, acesta fiind al șaselea an când are loc. Toamna se sărbătorește la conac cu turte pe vatră, sarmale la cuptor pentru a se crea un ritual de bucurie al gusturilor și pentru a se împleti amintiri memorabile.

Pe lângă aceste gustări, oaspeții s-au putut delecta din următoarele meniuri: urdă frecată cu mărar, slăninuță afumată, zacuscă de casă, salată de vinete, caș proaspăt de oaie, cârnați afumați, turte coapte pe plită, berbecuț la proțap, mămăligă, cărnuri de porc la grătar, Cârnați de Pleșcoi, murături asortate, plăcinte poale-n brâu. Nu a lipsit nici pălinca aprigă de casă servită pe lângă savurosul must.

Cum nici o petrecere nu se încheagă fără muzică, atmosfera a fost întreținută de către Dan Doboș, nimeni altul decât directorul Orchestrei Populare Rapsozii Botoșanilor. Instrumental, oaspeții au fost scoși la joc de către Fanfara de la Vorona care nu a venit singură ci acompaniată de către Ansamblul Codrulețul, ansamblu format din copii cu mare dragoste pentru dansul popular.

Un alt invitat de seamă a fost Dănuț Stan, un meșter popular din Bălușeni care se ocupă cu mare talent de confecționarea măștilor pentru sărbătorile de iarnă.

Prețul care a fost plătit de fiecare oaspete pentru a lua parte la acest eveniment a fost 80 lei/ persoană, un preț binemeritat pentru tot ce a fost oferit.

Petrecerile de la Conacul Zăicești nu se încheie aici, iar dacă vrei și tu să iei parte la una, urmărește pagina web www.conaculzaicesti.ro pentru a fi la curent cu evenimentele viitoare.