Marile orase dicteaza o noua moda in cazari – regimul hotelier pentru apartamentele inchiriate

Detalii

Telefon
0721430000, 0768001001
Social links
Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
99

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Marile orase sunt un etalon din multe puncte de vedere. La capitolul cazari, desi poate va asteptati sa auziti de recomandari ale hotelurilor luxuriante, marea surpriza vine din alt sector. Este vorba despre inchirierea in regim hotelier a unor spatii clasice de locuit precum apartamentele sau garsonierele.

Cum si de unde a pornit totul? Este greu de precizat, intrucat cel mai probabil o intamplare a redus totul la nivel de idee de afacere. Cu siguranta ca o situatie practica a dovedit cat succes pot avea astfel de metode. S-a intamplat si la noi in tara, cand Clujul a devenit neincapator odata cu festivalurile de muzica deja vestite.

Oamenii au inceput sa isi inchirieze chiar si cel mai mic spatiu personal, celor care au fost incantati ca au gasit pana la urma cazarea necesara. Asadar, pe fondul aglomeratiei urbane a intervenit nevoia unei masuri care sa impace preferintele turistilor, atat la capitolul confort, cat si la partea de dotari si sistem in sine.

Ce presupune inchirierea in regim hotelier


Asa cum si pare, clasa de locuinte reprezentata de apartamente in regim hotelier combina elemente ale serviciilor de inchiriere cu cele ale regimului hotelier privind ospitalitatea, calitatea si confortul oferit. Concret, un apartament dintr-un bloc de locuinte este inchiriat pentru doritori. Este necesar insa ca, pe langa locatia strategica, sa se tina cont si de dotarile de care poate avea parte cel care va ocupa spatiul in cauza.

Desi denota un aer mai personal, locuinta cu pricina urmeaza standarde de confort. Cu alte cuvinte este dotata de asa natura incat sa nu lipseasca nimic din ceea ce ar avea nevoie un turist. Electrocasnice, ba chiar dintre cele de clasa moderna, mobilier complex, precum si alte detalii si obiecte de uz casnic sunt toate asigurate. Deci, la fel ca si la hotel, vii pregatit doar cu un bagaj personal.

Diferenta se face la nivel de confort: nu numai ca nu exista receptie, ca nu trebuie sa interactionezi cu personal de genul de fiecare data cand iesi sau vii, insa gradul de intimitate este unul asigurat mai mult ca oricand. Poti gati dupa bunul plac, iti poti face toate mofturile si menajul personal. Asta nu inseamna ca nu sunt si ramuri de servicii de genul, alese pentru un plus de confort.

Avantaje si alternative

Desigur ca nu se poate spune ca hotelurile nu mai sunt deloc cautate. Insa la un moment dat s-a simtit nevoia de o schimbare, de un alt sistem de cazare mai interesant. Mai cu seama cand pleci de acasa in interes de serviciu, cand nicaieri nu e ca acasa si mai ai si stresul deplasarilor, o nota mai personala in ceea ce priveste spatiul ce te gazduieste cateva zile este binevenita.

Asadar, inchirierea in regim hotelier este pana la urma ceea ce aduce un mare plus, atat pentru turist, cat si pentru cei care se ocupa cu astfel de inchirieri. Merita insa amintit ca totul se realizeaza dupa standarde, deci nu sunt de acceptat ofertele ce vin de la persoane fizice ce speculeaza piata imobiliara.

Pentru a fi sigur ca alegi corect, este de preferat sa mizezi pe o agentie de profil. In Bucuresti spre exemplu exista astfel de agentii. Ca si nota distinctiva a modului in care se realizeaza astfel de inchirieri, trebuie urmarit ce conditii se ofera, ce locatii, daca se ofera contract de inchiriere etc. Practic, cand vine vorba de pasii de urmat se respecta in mare parte ceea ce regimul hotelier impune: rezervare, check in, check out, plata etc.

Incet si sigur, lucrurile incep sa se extinda tot mai mult. Daca in prezent doar cateva din orasele mari ale tarii se preocupa de metoda inchirierii in regim hotelier – tinand cont de toate standardele, ca la carte – nu este exclus ca acest lucru sa devina tot mai usor adoptat in orice oras si zona. Oamenii inca se obisnuiesc astfel, au parte de un astfel de „tratament” cand ajung in marile orase si isi vor dori acelasi lucru oricand si oriunde. La asta se adauga si turistii straini, un val care de altfel a si influentat infiintarea in tara a unui asemenea sistem de cazare.