Sfaturi utile pentru o vizita la cetatea Rasnov

Sfaturi utile pentru o vizita la cetatea Rasnov

Detalii stire turistica

Categorie
Stiri turism
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
542

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire turistica

La momentul actual, Rasnovul se numara printre cele mai vizitate zone de pe teritoriul Romaniei. Acest fapt nu este de mirare, daca sunt urmarite numeroasele atractii turistice de care dispune. De exemplu, aici se afla Dino Parc, cel mai mare parc tematic de dinozauri din intreaga regiune de Sud-Est a Europei. Tot aici sunt intalnite numeroase obiective turistice naturale, precum Cheile Rasnoavei, pestera Rasnoavei, circul glaciar Tiganesti, rezervatia de ursi Libearty Zarnesti si asa mai de parte.

Cu toate acestea, orasul Rasnov este cel mai cunoscut pentru principala sa atractie turistica de natura istorica. In prezent, cetatea Rasnov se numara printre ansamblurile fortificate din Transilvania ce s-au pastrat cel mai bine in urma trecerii timpului. Aceasta afirmatie ramane adevarata si in urma unei raportari la nivel pe tara.
Daca o persoana doreste sa viziteze numeroasele obiective turistice in Rasnov, atunci i se recomanda sa inceapa cu cetatea. Au fost investiti bani grei in restaurarea si mentinerea acestui monument istoric. Organizarea s-a extins si s-a perfectionat. Experienta traita pe parcursul unei vizite a devenit mai placuta ca oricand.

Cum ajungi la cetatea Rasnov


In prezent, nu este necesara detinerea unei masini pentru a se putea vizita Rasnovul. Transportul poate fi realizat cu ajutorul trenului sau al autobuzului. Odata intrata in oras, o persoana va putea apela la serviciile uneia dintre multele firme de taxi din Rasnov pentru a ajunge la cetate. Nu este exclusa si modalitatea mersului pe jos, distanta ce trebuie parcursa nefiind chiar atat de mare.

Sfaturi utile care te vor ajuta sa te bucuri din plin de o vizita la cetatea Rasnov


Ca inaintea oricarei plecari, este important ca o persoana sa cunoasca, in linii generale, la ce sa se astepte. Cetatea Rasnov reprezinta un monument istoric ce a fost atestat pentru prima data in secolul al XIV-lea.

Pe parcursul istoriei sale, ea a fost ocupata atat de cavaleri teutoni, cat si de cavaleri ai Sfintei Cruci. Acestia au fost fost responsabili de construirea primelor structuri din incinta cetatii. Unele dintre acestea, dupa cum a fost specificat anterior, s-au pastrat pana in zilele actuale. Cetatea ocupa un teritoriu de 3500 metrii patrati. Conform standardelor perioadei medievale, numarul era cu mult peste media obisnuita. Din acest motiv, fortareata era considera ca fiind mare, frumoasa si impunatoare. Ceea ce s-a si adeverit de-a lungul timpului.

In cele ce urmeaza vor fi mentionate anumite sfaturi ce vor garanta o experienta deosebita pe parcursul vizitarii acestui monument istoric:

1. Parcurgerea muzeului intr-un ritm propriu

De cele mai multe ori, persoanele tind sa iasa din ritmul propriu si sa intre intr-un ritm alert atunci cand viziteaza un muzeu. Din acest motiv, foarte multe detalii sau informatii interesante se pot pierde fara ca cineva sa-si dea seama.

Muzeul de la cetatea Rasnov contine numeroase categorii de obiecte istorice, printre care se numara arme, armuri, unelte vechi, mobilier de epoca, obiecte de vestimentatie specifice perioadei, galerii de arta si multe altele. De asemenea, aici pot fi gasite si doua obiecte mai rar intalnite, cum ar fi o masca de tortura si un jug folosit pentru transportarea prizonierilor.

Pentru o experienta cat mai placuta, se recomanda ca o persoana sa-si timpul necesar pentru a intelege la ce se uita. Informatiile afisate pot fi citite, iar exponatele pot fi analizate prin prisma propriei viziuni. O persoana care merge la muzeu cu scopul de a face jogging printre exponate, nu va ramane cu o experienta prea deosebita.

2. Vizitarea celor doua curti

Cetatea Rasnov a fost proiectata cu doua curti: una exterioara si una interioara. Curtea exterioara era plasata in zona estica si se utilizata pentru adapostirea vitelor. In curtea interioara erau construite adaposturile oamenilor, unde se locuia si se tineau proviziile pe parcursul perioadelor de conflict. Cladirile erau numite in functie de functia pe care o indeplineau: “a scolii”, “a preotului” etc.

In prezent, in curtea interioara pot fi intalnite si frumoase gradini, ce contribuie la ambientul medieval. Se recomanda o plimbare la pas lent de-a lungul intregii curti, cat si un joc de imaginatie. Oare cum arata locul respectiv acum vreo 500 de ani?

3. Admirarea panoramei

Cetatea Rasnov, aflandu-se la o altitudine ridicata, ofera o panorama de vis a peisajului din jurul acesteia. Potentialul realizarii unor fotografii unice este foarte mare. De asemenea, se recomanda golirea tututor gandurilor si admirarea peisajelor naturale. Ca urmare, o persoana va putea simti activ cum isi da un restart interior.

4. Discutii cu strajerul cetatii

Ocazional, exista sansa de a-l intalni pe strajerul cetatii. Acesta poarta echipament medieval de cea mai buna calitate si este insarcinat cu patrularea teritoriului. Cu toate acestea, el poate fi oprit oricand de catre un vizitator pentru a face poze. De asemenea, daca se afla in toane bune, nu este exclus sa impartaseasca si o legenda sau o poveste mai putin cunoscuta din istoria cetatii.

5. Tragerea cu arcul si calaritul

Printre cele mai interesante servicii puse la dispozitie, se numara posibilitatea de a trage cu arcul. Aceasta actiune se realizeaza sub supravegherea unui expert si in conditii sigure. Mai mult de atat, nu este nevoie de experienta pentru a putea lua parte la activitate. Exista, de asemenea, posibilitatea de a calari in curtea interioara, ceea ce starneste foarte mult interes, mai ales printre randurile copiilor.

Cazare in Rasnov. O mica prezentare generala


O cazare in Rasnov este ideala oricarei persoane doritoare sa viziteze atractiile acestui oras. Datorita faptului ca este o zona cu turism dezvoltat, si variantele de cazare prezente sunt, implicit, pe masura. O cazare la munte se afla in topul preferintelor. Acest fapt se datoreaza, in principal, traseelor montane prezente, cat si conditiilor optime pentru practicarea alpinismului.

O pensiune in Rasnov poate pune la dispozitie fel si fel de oferte si servicii. Acestea se diferentiaza in functie de conditiile si zona in care se regasesc. Exista, cu siguranta, o varianta pentru toate tipurile de gust. Specialistii de la www.CazareRasnov.ro garanteaza o experienta de neuitat in orasul Rasnov.

In concluzie, o vizita la cetatea Rasnov va oferi, cu siguranta, amintiri placute oricarui tip de persoana, fie ea pasionata sau nu de istorie.